top of page

Váradi Gyöngyi

A kurzort a kép fölött tartva elolvashatja annak részleteit,

illetve rákattintva megtekintheti a teljes képet. 

Kinagyított nézetben a              ikonra kattintva teljes képernyős nézetre válthat.

Váradi Gyöngyi

Gyerekkoromtól fogva szívesen foglalkozom textillel – szálakkal, fonalakkal, anyagokkal. Kötöttem, csomóztam, szőttem, varrtam képeimet, miközben szenvedélyesen érdeklődtem a természet, főleg a botanika iránt. Agrármérnök lettem, s a mai napig közgazdasági területen dolgozom. A fiatalkori textilszeretetem negyven éves koromra újra fellángolt, s azóta alább sem hagy.

 

Eredendő érdeklődésemből következően ihletőim a természet formái, jelenségei, összefüggései. Később a régi korok embereinek megőrződött jelei inspiráltak.

 

Manapság egyre többet foglalkoztat a telő-múló idő. A hétköznapi, percről percre egyenletesen előre haladó, minden tevékenységnek keretet adó idő. A munkáimhoz összelopkodott idő visszamaradt tanúi az apró anyagmaradékok, levágott cérnaszálak.

Az üvegekbe gyűjtött szabási hulladékok rétegei egy-egy munka emlékei. Sorrendjük naplóként jegyzi alkotásaim történetét. Mostanában azzal kísérletezem, hogy anyagfecni és cérnaszálvég gyűjteményemet felhasználva hogyan tudnám textilképekben megjeleníteni az elmúlt, de el nem veszett időt.

Gyöngyi
bottom of page